fredag 30. november 2007

Oppskrift på lussekatter


Lussekatter

2g safran
(eller 10g gurkemeie)
½ l melk
50g gjær
200g margarin
1 egg
½ ts salt
3 dl sukker
1 dl skåldede og hakkede mandler
2 l hvetemel

Til pynt:
-egg til pensling
-perlesukker
-hakkede mandler
-rosiner

1. Lunk melka til den blir ca 37 grader.
2. Smelt margarinen.
3. Rør ut gjæren i litt av melka.
4. Bland i et sammenpisket egg, resten av melka og den smeltede margarinen.
5. Ha i salt, sukker og safran som er støtt til pulver (eller gurkemeie).
6. Arbeid inn melet og tilsett mandler.
7. Kna deigen til den blir blank og smidig.
8. La deigen heve til den blir dobbelt så stor.
9. Når deigen er ferdighevet, tar du ut den på bakebordet og former den til lussekatter.
10.Legg lussekattene på en smurt plate eller en plate med bakepapir.
11. La dem heve på bakebrettet til dobbelt størrelse.
12 Stek lussekattene midt i ovnen i ca 10 minutter ved 225 grader.


Publisert av Frikk

Ingen kommentarer: